Sunday, April 10, 2016

Borůvkový rýžový mugcake

         



INFORMACE


·         pečené


SUROVINY


·         rýžová mouka – 3 polévkové lžíce
·         sladidlo – 1 čajová lžička
·         mléko – cca ½ hrnku
·         prášek do pečiva – 1 čajová lžička
·         ovoce - borůvky


POSTUP


            V rýžové mouce smíchejte prášek do pečiva a sladidlo. Poté přilijte mléko a pořádně promíchejte. Naposled přidejte borůvky. Konzistence může být i řidší, vše se i tak pěkně upeče. Směs nalijte do formy a pečte v mikrovlnné troubě cca 2 minuty.


TIPY A TRIKY


·         Borůvky přidejte i po vylití směsi do formy - na vršek. V těstě se totiž ztratí a na vršku pak nic není.
·         Rýžová mouka je jemná, takže pokud máte raději sladší dezerty, tak slaďte více.


Přeji dobrou chuť!


4 comments:

  1. Jooo, tak tenhle týden to vidím na rýžový mugcake. Jen nemám borůvky, tak tam šoupnu jahody a snad to bude dobrota i tak! Díky za tip. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. S jahodami to bude rozhodně také dokonalé! :-)

      Delete
    2. Tak jsem se k nemu az po mesici konecne dostala. Nevim co do nutricnich hodnot, ale stopro ma lepsi strukturu nez ovesny. Je tak uzasne jemnounkej. Holt do toho zkusim prihodit vejce a spachat z toho jeste muffiny, protoze tenhle mugcake se prave vysvihnul mezi top snidane. :3

      Delete
  2. To jsem ráda, že jsem takto pěkně inspirovala. :-) Myslím, že tento týden bude zase na talíři. :-)

    ReplyDelete