Monday, April 11, 2016

Cukr je droga a skvěle vydělává potravinářskému průmyslu

            Že není všechno zlato, co se třpytí, víme dávno. Ale víme také, že cukr nalezneme téměř všude? To už někteří z nás neví. Nebo to jen vědět nechtějí.




            Autorka filmu Cukr-blog, Andrea Culková poskytla rozhovor pro Český rozhlas 2 a nyní si můžete přečíst tyto názory a fakta z jejich několikaletých výzkumů. Nečekejte ale rady, co a jak, od toho tu budu já, ale souhrnný pohled, co na téma cukr „říká“ nebo spíše neříká naše společnost a celé zdravotnictví. Možná budete překvapeni.




            Zdroje: http://www.rozhlas.cz/

2 comments:

  1. Cukru se člověk nevyhne, ne úplně. Ale proto mi přijde lepší ho konzumovat v přírodní podobě, dát si ovoce, sušené ovoce, čokoládu si vyrobit domácí jen s určitým množstvím přírodního sladidla... je to těžší a nákladnější, ale proč do sebe zbytečně cpát víc cukru, než je potřeba? Ráda si život osladím třeba raw tyčinkou z datlí bez přidaného cukru, než kostičkou do kafe. :) Super článek, dobře že to šíříš dál. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevyhne, ale může. Je to jen otázka každého z nás. Ono je to celkově složitější otázka než to vypadá. I v tom ovoci jsou vykřičníky a o sušeném ani nemluvím. S kvalitní čokoládou je to také oříšek. Ale jak říkáš, vyrobit si doma není problém, a také se na to brzy chystám. :-) Já jsem tedy zastánce toho, že radši budu investovat do pořádného jídla a neničit si zbytečně zdraví. :-) Docela mne to téma pohltilo, tak jen si na to vynahradit více času a bude to ještě lepší. :-)

      Delete