Friday, April 1, 2016

Kukuřičné lívance

       


INFORMACE


·         smažené


SUROVINY


·         cibule – 1 kus
·         česnek – 1 stroužek
·         kukuřice – ½ hrnku
·         vejce – 2 kusy
·         rýžová mouka – ½  hrnku
·         ovesné vločky – 2 polévkové lžíce
·         koření – majoránka, sůl, pepř
·         čerstvá pažitka
·         olej – na smažení


POSTUP


            Nejprve si na oleji orestujte nakrájenou cibulku a česnek. Dále smíchejte kukuřici s vejci, moukou a vločkami. Okořeňte dle chuti a hlavně osolte. Můžete přidat i čerstvé bylinky, já zdobila pažitkou. A smažte z obou stran dozlatova.


TIPY A TRIKY


·         Cibulka je vždy lepší orestovaná než čerstvá – ta pak někdy zbytečně křupe mezi zuby.
·         Vločky můžete rozemlet na mouku nebo alespoň lehce mezi prsty, ať nejsou v lívancích velké kusy.




Přeji dobrou chuť!

2 comments:

  1. Uz to mam ulozene a v nejblizsi dobe je spacham. Diky za recept. Jen pouzila jsi kukurici tu klasickou z plechovky?

    ReplyDelete