http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Monday, June 13, 2016

Rebarborový koláč s drobenkou

       

INFORMACE


·         pečené


SUROVINY


Těsto

·         sladidlo – 100 g – já použila hroznový cukr
·         vejce – 2 kusy
·         kokosový olej – 2 PL
·         bílý jogurt – 1 malý kelímek
·         mléko – 1 hrnek – cca 150 ml
·         mouka – špaldová – 2 hrnky – cca 400 g
·         prášek do pečiva – 1 balíček
·         rebarbora – 2 stonky
·         jahody – 1 hrnek – cca větší hrst

Drobenka

·         kokos – 2 PL
·         mouka – špaldová – 2 PL
·         kokosový olej – 2 PL
·         sirup – rýžový – 1 PL
·         sladidlo – já použila hroznový cukr – 1 PL
·         vločky – ovesné – 3 PL


POSTUP


Vejce vyšlehejte se sladidlem do pěny. Poté přidejte kokosový olej, jogurt a mléko. Nakonec přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Vše pořádně promíchejte a vylijte na oválný plech vystlaný pečícím papírem. Rebarboru zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky, jahody nakrájejte na poloviny. Poté rebarboru a jahody pokládejte dle své fantazie na těsto. Nakonec zasypte drobenkou – tu vytvoříte smícháním všech surovin na drobenku, které spojte v jednolitou hmotu. Dle potřeby přidejte vločky nebo mouku, oleje spíše méně. Pečte v předehřáté troubě cca 35 minut při 180 °C.


TIPY A TRIKY


·         Místo mléka můžete použít další kelímek jogurtu.
·         Pokud nemáte zrovna rebarboru, můžete použít jakékoliv oblíbené ovoce.
·         U drobenky stačí opravdu málo sladidla a místo rýžového sirupu lze použít například javorový nebo agáve.
·         Kokosový olej lze nahradit olejem řepkovým.














Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment