Sunday, June 26, 2016

Šmakounové chilli con carne

    


INFORMACE


·         vařené


SUROVINY


·         cibule – 1 větší kus
·         česnek – 2 stroužky
·         olej – řepkový
·         kuřecí maso – cca 500 g
·         šmakoun – příchuť mexico – 1 balení
·         sůl – špetka
·         pepř – špetka
·         chilli – špetka – více je v tomto případě lépe
·         pálivá paprika – může být i další pálivé koření dle vaší chuti
·         fazole – buď čerstvě uvařené nebo 1 plechovka v nálevu – já použila plechovku v tomatovém nálevu
·         rajčatový protlak – 2 PL
·         rajčata – dle chuti – cca 2-3 kusy
·         paprika – dle chuti – 1 kus postačí


POSTUP


            Na pánvi rozpalte olej a poté přidejte na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Dále přidejte nakrájené maso a šmakouna a lehce poduste. Jak se maso začíná pomalu stahovat, tak osolte, opepřete a okořeňte chilli a paprikou. Já použila i pálivé koření chilli jalapeňo a řeknu vám, byl to opravdu zážitek! Nakonec přilijte plechovku fazolí, rajčatový protlak a nakrájenou zeleninu. Vše ještě trochu duste. Jestli máte hotovo poznáte, jak bude maso uvařené.




Přeji dobrou chuť!



No comments:

Post a Comment