http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Monday, June 27, 2016

Třešňové galettky s borůvkami

         


INFORMACE


  • 4 porce
  • pečené


SUROVINY


  • špaldová mouka – 150 g
  • sladidlo – 2 PL – já použila hroznový cukr
  • sůl – špetka
  • kokosový olej – 2 PL
  • studená voda – 50 ml
  • třešně – 1 hrnek
  • borůvky – ½ hrnku
  • vejce – 1 kus – na potření


POSTUP


            Mouku smíchejte s cukrem a solí. Poté přidejte kokosový olej a vodu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte ze směsi hladké těsto. Dle potřeby ještě přidávejte mouku, ale zase ne moc, jen pro snazší zpracování. Těsto vložte do sáčku či omotejte fólií a nechce 1 hodinu odležet v lednici. Poté si těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte a vytvarujte do kruhu. Poté skládejte cca 1-1,5 cm od okraje ovoce – já střídala půlené třešně a borůvky. Kraje těsta opatrně přehněte na okraj k ovoci a vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Na plechu ještě galettky dotvarujte a okraje potřete vyšlehaným vejcem. Pečte dozlatova cca 30 minut při 160 °C.


 TIPY A TRIKY


·         Po upečení je moučník nejlepší ještě trochu teplý a poprášený cukrem nebo sušeným mlékem.
·         Ovoce vybírejte dle vaší chuti nebo aktuální sezóny.
·         Vnitřek těsta můžete vymazat marmeládou pro ještě lahodnější chuť.


















Přeji dobrou chuť!

misshell.s

2 comments:

  1. Chci se zeptat, jestli si tu mouku použila hladkou nebo hrubou? děkuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Špaldovou mouku používám zatím jen hladkou. :-)

      Delete