http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Tuesday, July 26, 2016

Čokoládová pěna

          


INFORMACE


  • 4 menší porce
  • vařené
  • chladit a skladovat v lednici


SUROVINY


·         čokoláda – 2 tabulky – cca 200 g – já použila čokoládu na vaření
·         kokosový olej – 2 ČL
·         vejce – 2 kusy


POSTUP


            Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s olejem. Odstavte z ohně a rychle vmíchejte žloutky. Opravdu pracujte rychle, aby se žloutky v čokoládě nesrazily. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Hotovou a řádně rozmíchanou směs nalijte do skleniček či formiček a chlaďte minimálně 2 hodiny v lednici (dokud se už směs nehýbe a má krémovou konzistenci).












Přeji dobrou chuť!

6 comments:

  1. a co místo kokosového oleje? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Například trochu řepkového oleje nebo kousek másla. Jde jen o to, aby se čokoláda rozpouštěla v troše tuku a nepřipálila se k hrnci. :-)

      Delete
  2. Takže je možné další tuk úplně vynechat a jen rozpuštěnou čokoládu s míchat se žloutky a následně vmíchat bílky? V čokoládě je tuku i tak dost ;-) Jitka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, přesně tak. Šlo mi jen o to, aby čokoláda byla "tekutější" a lépe se s ní pracovalo. Jde totiž o to, jakou kdo čokoládu použije. Některé jsou hutnější, a některé ten tuk nepotřebují. :-)

      Delete
  3. Omg :O to si nutně potřebuju uvařit! :D

    ReplyDelete