Monday, July 11, 2016

Šmakounova žemlovka

  


INFORMACE


·         pečené


SUROVINY


·         šmakoun – 1 balíček – přírodní nebo ovocný
·         vločky – ovesné – ½ hrnku
·         sladidlo – 2-3 PL – hroznový cukr
·         bílý jogurt – 3 PL
·         kakao – 1 PL
·         vejce – 2 kusy
·         mandle, oříšky – na ozdobu


POSTUP


            Nastrouhejte šmakouna a přidejte vločky. Oslaďte sladidlem a přidejte jogurt, kakao a žloutky. Z bílků našlehejte tuhý sníh a z něj 3 PL vmíchejte opatrně do těsta. Toto těsto vylijte do menšího pekáčku, který vystelte pečícím papírem a pečte 10 minut při 180 °C. Poté vydělejte z trouby, namažte sněhem, ozdobte plátky mandlí a pečte dalších 10 minut do zezlátnutí povrchu.


TIPY A TRIKY


·         Do těsta lze přidat čerstvé ovoce (jako v klasické žemlovce) nebo oříšky či ovoce sušené.






Přeji dobrou chuť!

6 comments:

  1. Moc zajímavý recept! :) Hned ho půjdu vyzkoušet, jen mám pár dotazů 1) Na kolik stupňu a jak péct (horkovzdušná)? 2) Balíčkem šmakouna se myslí 4 ty kolečka, ano? 3) Když budu přidávat strouhané jablko, tak kolik ho mám asi dát a množství zbytku surovin už nemusím měnit, ne? Moc děkuji za odpovědi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. :-)
      1. Děkuji za upozornění, já pekla při 180 °C, ale v elektrické.
      2. Ano, všechna kolečka. Ale můžete dát klidně i polovinu.
      3. U ovoce bych dala jeden kus, u jablek třeba 2 menší, ale raději vymačkat šťávu.
      Přeji dobrou chuť. :-)

      Delete
  2. Hmm :) výborný recept :) Zkus někdy přimíchat trochu šmakouna i do toho sněhu nahoru. Já si to tak dávala na pečenou ovesnou kaši a bylo to výborné :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem taky zkoušela, a dokonce podle tebe. :-) Jen ten recept už nemám. :-(

      Delete