http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Saturday, July 16, 2016

Zapečená cuketa dvou chutí

      


INFORMACE


·         vařené i pečené


SUROVINY


·         brambory – cca 5 kusů
·         cuketa – 1 větší kus (klidně i 2)
·         vejce – 2 kusy
·         tofu – 1 balení – příchuť dle chuti – já použila bazalkové
·         sůl – špetka
·         pepř – špetka
·         další koření dle chuti – bazalka, tymián, atd.
·         mouka/strouhanka – na dohuštění směsi – nemusí být
·         mozzarella – 1 balení
·         rajče – 1-2 kusy


POSTUP


            Uvařte brambory (tak abyste s nakrájenými plátky vyložili pekáček). Nastrouhejte cuketu a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Poté přidejte vejce, tofu nakrájené na menší kostky a osolte a opepřete. Dále okořeňte dle chuti - já přidala domácí bazalku a čerstvý tymián. Pokud cuketa ještě vypustila stejně dost vody, tak lze dohustit moukou nebo strouhankou. Já použila hrubší rýžovou, co strouhanku dost připomíná a také ji používám právě i na smažení. Teď už k závěru. Brambory nakrájejte na kolečka a vyskládejte jimi pekáč lehce vymazaný máslem. Poté zalijte cuketovou směsí a nahoru pokládejte mozzarellu nakrájenou na tenké plátky a stejně tak i rajčata. Zasypte bazalkou a pečte při 180 °C cca 30 minut do zezlátnutí mozzarelly. 










Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment