Saturday, August 6, 2016

Cuketové karbanátky s tofu

        


INFORMACE


  • cca 30 kusů
  • smažené


SUROVINY


  • cibule – 1 kus
  • cuketa – 2 větší kusy
  • uzené tofu – 1 balíček
  • vejce – 2 kusy
  • žitná mouka – 100 g
  • ovesné vločky – jemné – 300 g
  • eidam – 2 plátky
  • sůl – špetka
  • pepř – špetka
  • majoránka – špetka
  • sušený česnek – špetka


POSTUP


Jako první orestujte na trošce oleje cibuli. Poté do větší mísy nastrouhejte cukety a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.  Dále nastrouhejte tofu a promíchejte společně s orestovanou cibulí. Poté přidejte vejce, mouku a vločky. Dle chuti můžete nastrouhat trochu sýru (já použila 2 plátky eidamu). Nakonec okořeňte solí, pepřem, majoránkou a já ráda všude přidávám i sušený česnek. Dnes jsem navíc použila koření Adžika, což je gruzínská směs koření, která obsahuje česnek, koriandr, papriku, bazalku, majoránku a další, která mi nahradila víceméně všechno mé oblíbené a často používané koření. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby ještě zahustěte moukou. Na rozpáleném oleji pak tvořte menší placky a smažte z obou stran dozlatova.








Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment