Thursday, September 15, 2016

Red Velvet cupcakes

      


INFORMACE

·         12 kusů
·         pečené
·         skladovat v lednici


SUROVINY

KORPUS

·         hladká mouka – 250 g
·         sůl – špetka
·         kakao – 3 PL
·         máslo – 125 g – vyndejte z lednice jako první, je potřeba pokojové teploty
·         cukr krystal – 150 g
·         vejce – 2 větší - lepší jsou pokojové teploty
·         zakysaná smetana – 200 g
·         červené barvivo – já použila práškové
·         prášek do pečiva

KRÉM

·         mascarpone – 250 g
·         krémový sýr – 200 g – já použila Lučinu – lze vyměnit za Gervais nebo Philadelphia
·         moučkový cukr – 100 g – i méně – jen dle chuti na oslazení
·         smetana ke šlehání – 2 kelímky – cca 360 ml
·         vanilkový cukr/vanilkový extrakt


POSTUP

Nejprve si připravte krém. Do mísy dejte mascarpone, krémový sýr a cukr, které vymíchejte do jednolitého krému. Zvlášť si vyšlehejte ve vysoké nádobě smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky. Poté obě hmoty spojte a oslaďte vanilkou.
Na těsto v misce smíchejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. Dále v hrnku smíchejte zakysanou smetanu s barvivem. Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a poté přidejte vejce. Pokud máslo máte opravdu pěkně změklé, tak můžete použít ihned robot, jinak nejprve promíchejte zlehka metličkou a až poté, co se suroviny spojí, můžete došlehat robotem do hladké hmoty. Po vyšlehání střídavě po lžících přimíchejte kakaovou moučnou směs a zabarvenou smetanu.
Těsto nalijte do formiček a pečte při 180 °C cca 30 minut, dokud těsto není zcela upečené.
Po upečení nechte cupcakes vychládnout a poté zdobte krémem. Pokud chcete, můžete cupcakes rozkrojit a namazat krémem uvnitř. Cupcakes pak budou ještě lahodnější.

Z této dávky také můžete upéct krásný dort. A vršek také namazat krémem. Já vyzkoušela dávky dvě a mezi nimi dala krém a výsledek byl dokonalý.

Přeji dobrou chuť!











No comments:

Post a Comment