http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Thursday, October 20, 2016

Žampionová omáčka


INFORMACE


  • cca 4 porce
  • vařené


SUROVINY


  • žampiony – 500 g
  • olej – na smažení
  • cibule – 1 kus
  • zakysaná smetana – 1 kelímek – 200 g
  • mléko (voda) – 400 ml
  • sůl – špetka
  • pepř – špetka
  • bazalka – špetka
  • adžika – špetka
  • bramborový škrob – na zahuštění


POSTUP


Očistěte žampiony a nakrájejte na plátky. Poté je osmažte do změknutí na troše oleje. Zvlášť si na troše oleje opražte cibuli. Žampiony i cibuli rozmixujte na hrubší kaši. Dle chuti nechte větší kousky žampionů. Vložte do hrnce a přidejte smetanu. Poté přilijte mléko. Osolte, opepřete, přidejte špetku sušené bazalky a adžiky. Pokud chcete omáčku hustější, přidejte trochu bramborového škrobu rozmíchaného v troše vody/mléka. Chvíli povařte a můžete podávat.

Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment