Friday, October 28, 2016

Žitná pizza s mletým masem


INFORMACE


·         4 porce
·         vařené i pečené


SUROVINY


Těsto

·         sušené droždí – 1 balíček
·         žitná mouka – 300 g
·         sůl – špetka
·         vlažná voda – 200 ml
·         olivový olej – 2 PL

Náplň

·         olej – na orestování
·         cibule – 1 kus
·         mleté hovězí maso – 300 g
·         plechovka loupaných rajčat – 400 g
·         sůl – špetka
·         pepř – špetka
·         majoránka – špetka
·         kečup – cca 3 PL
·         mozzarella – 1 balíček – cca 200 g
·         niva – cca 50 g


POSTUP


Smíchejte droždí, mouku a sůl. Poté přidejte vlažnou vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte 30 minut kynout pod utěrkou.
Mezitím si připravte náplň. Na troše oleje orestujte nakrájenou cibuli. Poté přidejte maso a orestujte doměkka. Poté přidejte nakrájená rajčata i s nálevem. Osolte, opepřete a přidejte i trochu majoránky.
Z vykynutého těsta vyválejte kulatou placku (přidejte dle potřeby trochu mouky). Potřete domácím kečupem, poté zasypte masovou směsí (jen nevylijte z pánve, dejte minimum tekutiny). Nakonec zasypte nastrouhanou mozzarellou a nivou. Pečte cca 15 minut při 200 °C do zezlátnutí okrajů.





Přeji dobrou chuť!

misshell.s

No comments:

Post a Comment