Monday, January 16, 2017

Kokosky


INFORMACE


  • cca 30 kusů
  • pečené
  • skladujte v chladu – ne v lednici


SUROVINY


  • bílky – 2 kusy
  • moučkový cukr – 120 g
  • strouhaný kokos – 100 g


POSTUP


            Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Poté misku dejte do vodní lázně a pomalu zašlehejte cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud není sníh teplý. Jen pozor, aby se bílky nesrazily – stále míchejte/šlehejte. Uvařenou směs sundejte z ohně a nechte vychladit. Několikrát během chlazení ale promíchejte. Nakonec do vychladlé směsi vmíchejte kokos. Na plech vystlaný pečícím papírem dávejte lžičkou hromádky směsi a pečte při 140 °C cca 30 minut do zezlátnutí kokosek.





Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment