http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Monday, February 6, 2017

Jablečná čokoládová pomazánka


INFORMACE


  • cca 700 ml
  • vařené
  • skladujte v lednici


SUROVINY


  • jablka – 1 kg
  • voda – 100 ml
  • sladidlo dle chuti – 100 g – nemusí být
  • hořká čokoláda – 50 g
  • čokoládový pudink – 1 balíček


POSTUP


Jablka nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a slupky a nakrájejte na menší kostky. Dejte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte cca 15-20 minut do změknutí. Stáhněte z ohně a rozmixujte na jemnou kaši, menší kousky jablek nevadí. Přidejte sladidlo, čokoládu a pudink. Pořádně promíchejte a dejte znovu na plotnu. Vařte cca 15 minut do zhoustnutí. Již uvařenou kaši můžete znovu rozmixovat pro ještě jemnější konzistenci. Pomazánku ihned nalijte do čistých skleněných nádob a uzavřete víčkem. Nechte vychladit a poté skladujte v lednici.



Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment