Thursday, March 2, 2017

Francouzský toast s jablečným přelivem



INFORMACE


  • 2 kusy
  • smažené a vařené


SUROVINY


Jablečný přeliv

  • 1 jablko
  • 1 ČL másla
  • 1 PL sladidla dle chuti (nejlepší je kokosový cukr, dodá karamelovou chuť)
  • 1 ČL skořice
  • 50 ml vody

Toasty

  • 1 vejce
  • 1 PL bílého jogurtu
  • 20 ml mléka
  • 1 PL sladidla dle chuti
  • 2 toustové chleby – nejlépe celozrnné
  • olej – na smažení


POSTUP

Nejprve připravte jablečný přeliv - jablko nakrájejte na menší kostičky a dejte do hrnce. Přidejte máslo, sladidlo, skořici a vodu. Vše smíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud jablka nezměknou. Poté stáhněte z plotny a lehce rozmixujte, kousky jablek nejsou na škodu.
Nyní k toastům. V misce rozšlehejte vejce, přidejte jogurt, mléko a sladidlo. Poté chleby namočte v této směsi a nechte pořádně nasáknout. Smažte na troše másla nebo oleje z obou stran dozlatova.

Podávejte namazané domácí marmeládou a přelité jablečným přelivem.

Přeji dobrou chuť!

1 comment:

  1. Mňam ♥ Mi je doma milujeme s javorovým sirupem

    ReplyDelete