Thursday, June 1, 2017

Burger s bylinkovým hovězím masem, tatarkou a blue cheese omáčkou


INFORMACE


·         5 kusů
·         smažené


MASO


SUROVINY


·         500 g mletého hovězího masa
·         2 ČL strouhanky
·         špetka oregana
·         špetka sladké mleté papriky
·         špetka pepře
·         1 PL mléka
·         1 vejce
·         2 ČL kremžské hořčice
·         olej – na smažení
·         špetka soli

POSTUP


Maso dejte do velké mísy a promíchejte se strouhankou, kořením a mlékem. Vejce prošlehejte s hořčicí, přidejte k masu a lehce promíchejte. Ze směsi vytvořte 5 burgerů, uprostřed každého lehce vytvarujte důlek a nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici. Před podáváním potřete každý burger olejem a lehce osolte a opepřete (druhou stranu jsem udělala až při otáčení burgeru). Na pánvi rozehřejte trošku oleje (nemusí ani být) a burger opékejte 3 minuty  otočte a okořeňte a opékejte dalších 5 minut.


TATARKA


SUROVINY


·         1 díl mléka – cca 50 ml
·         2 díly řepkového oleje – cca 100 ml
·         špetka soli
·         špetka cukru
·         1 ČL plnotučné hořčice
·         troška citronové šťávy – octa nebo okurkového láku

POSTUP


Do vyšší nádoby nalijte mléko a olej – pomocí tyčového mixéru opatrně mixujte do zhoustnutí. Pokud chcete tatarku hustější, přilévejte postupně olej - přitom mixujte. Okořeňte solí, cukrem a hořčicí. Nakonec okyselte citronovou šťávou


BLUE CHEESE OMÁČKA


SUROVINY


·         1 kelímek zakysané smetany – cca 200 g
·         100 g rozdrobené nivy
·         2 ČL domácí tatarky

POSTUP


Smetanu smíchejte s nivou a tatarkou. Dle chuti můžete ještě okořenit.



Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment