Friday, June 2, 2017

Eskymo řezy


INFORMACE


·         pečené
·         skladovat v lednici


SUROVINY


Těsto

·         1 vejce
·         50 g třtinového cukru
·         250 g hladké špaldové mouky
·         1 balíček prášku do pečiva
·         2 PL kakaa
·         250 ml mléka
·         100 ml řepkového oleje

Krém

·         300 ml mléka
·         1 balíček kokosového pudinku
·         25 g třtinového cukru
·         20 g mletého kokosu
·         150 g tvarohu
·         100 g zakysané smetany

·         100 g rozpuštěné hořké čokolády


POSTUP


Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přilijte mléko a olej. Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 30 minut při 180 °C. Mezitím připravte krém – v mléce rozmíchejte pudink a cukr a uvařte hustý pudink. Po uvaření přidejte kokos a nechte vychladnout. Poté vmíchejte tvaroh a smetanu (smetana ani nemusí být, krém je poté řidší, ale také chutnější). Na vychladlý korpus rozetřete krém a polijte rozpuštěnou čokoládou. Řez nechte minimálně 1 hodinu tuhnout v lednici a poté můžete podávat.

Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment