http://modemalist.blogspot.cz/p/recepty_12.html

Thursday, June 1, 2017

Klasické burger bulky


INFORMACE


·         8 kusů
·         pečené


SUROVINY


·         2 ČL sušeného droždí
·         2 PL vlažné vody
·         1 ČL cukru
·         1 vejce + 1 žloutek na pomazání
·         250 ml vlažného mléka
·         480 g hladké mouky
·         špetka soli
·         25 g změklého másla
·         olej – na vymazání
·         sezamová semínka – na posypání


POSTUP


V misce smíchejte droždí, vlažnou vodu, cukr a nechte cca 5 minut pracovat. Poté přidejte rozšlehané vejce a vlažné mléko. V míse smíchejte mouku, sůl, změklé máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte směs s droždím. Těsto důkladně vypracujte buď ručně, nebo v robotu, a dejte do olejem vymazané mísy kynout cca 30 minut do zdvojnásobení objemu (já si pomáhám tím, že troubu předehřeji do 50 °C a těsto nechávám kynout v ní  ušetří to velmi času). Po vykynutí těsto rozdělte na 8 kousků (můžete i odvažovat, aby byly stejné) a vypracujte hladké koule. Bulky vyložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte dalších cca 30 minut kynout (na velký plech dejte maximálně 6 bulek  jak kynou, tak se roztahují). Pokud chcete bulky velké do šířky, můžete již péct  200 °C cca 20 minut (posledních 5-7 minut můžete teplotu snížit na 180 °C). Pokud ale chcete bulky vysoké, tak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších cca 20 minut. Bulky před pečením pomažte rozšlehaným žloutkem a posypte sezamovým semínkem. Před podáváním rozkrojené bulky nasucho opečte z vnitřních stran.



Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment