čtvrtek 9. listopadu 2017

KVĚTÁKOVÉ KROKETY SE SÝREM


INFORMACE


·         50 kusů
·         smažené


SUROVINY


·         400 g květáku
·         1 ČL soli
·         1 vejce
·         60 g strouhaného sýru (35 g eidamu a 25 g parmazánu)
·         bylinky - majoránka, bazalka, tymián, česnek
·         špetka pepře
·         40 g kukuřičné mouky
·         1 cibule


POSTUP


Syrový květák rozkrájený na růžičky rozmixujte na drobné kousky a osolte. Poté zkuste vymačkat co nejvíce přebytečné vody. Přidejte vejce a strouhaný sýr. Okořeňte bylinkami dle chuti a opepřete. Nakonec vmíchejte kukuřičnou mouku a cibuli nakrájenou na malé kousky. Vše důkladně promíchejte. Dle potřeby pro lepší tvarování můžete přidat trochu strouhanky nebo mouky. Pozor, tyto suroviny ale docela zásadně mění původní chuť, takže je lepší květák na začátku vaření důkladně vymačkat. Ze směsi tvarujte mini placičky o průměru cca 2 cm, a smažte na oleji z obou strany dozlatova.
Podávejte například s domácí tatarkou a bramborami.

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat