čtvrtek 11. ledna 2018

KUŘECÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA


INFORMACE


·         2 menší sklenice
·         smažené
·         skladovat v lednici


SUROVINY


·         250 g másla
·         1 cibule
·         špetka provensálského koření
·         špetka tymiánu
·         špetka majoránky
·         500 g kuřecích jater
·         2 ČL smetany ke šlehání
·         špetka soli
·         špetka pepře


POSTUP


Z kostky másla odkrojte cca centimetrový kousek, který nechte rozpustit na hlubší pánvi. Přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky. Okořeňte (nesolte) a opečte cibuli dozlatova. Přidejte očištěná játra a zprudka je osmažte tak, aby nebyla syrová, ale uvnitř zůstala trochu růžová. Směs dejte do mixéru a opatrně rozmixujte. Poté přidejte smetanu ke šlehání a postupně přidávejte kousky másla a mixujte dojemna. Nakonec přidejte dle chuti špetku soli a pepře, a naposled promixujte.
Plňte do malých sklenic a dejte chladit minimálně na 2 hodiny do lednice.
Dle chuti můžete do paštiky přidat například oříšky nebo brusinky. Dobré je také paštiku zalít trochou másla nebo sádla, vydrží tak déle.

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat