pátek 30. března 2018

LÍSKOOŘÍŠKOVÉ MÁSLO S ČOKOLÁDOU


INFORMACE


·         1 menší sklenice
·         pečené


SUROVINY


·         100 g lískových ořechů – můžou být i se slupkou
·         50 g rozpuštěné hořké čokolády


POSTUP


Lískové ořechy vysypte na plech a pečte cca 15 minut při 180 °C. Poté je nechte trochu vychládnout, a pomocí utěrky odstraňte slupku. Ořechy dejte do mixéru (sekáček, food processor), a mixujte tak dlouho, dokud nebudete mít hladké máslo (začne se uvolňovat olej). Bude to trvat cca 20 minut (dle výkonnosti mixéru). Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu promixujte, aby se obě suroviny spojily. Dle chuti můžete dosladit nebo okořenit vanilkou. Máslo nalijte do malé sklenice, a přes noc dejte do lednice. Od druhého dne už nechte při pokojové teplotě.





Přeji dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Mňam, domácí i kupovaná ořechová másla miluju! :) Skvělý recept, můžu se zeptat, co máš za mixér??:)

    BLOG Corculum | Stepanka_T
    https://corculum.blogspot.cz/2018/03/soutez-silikonova-forma-na-skvele.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oříšková másla jsou láska. <3 Děkuji za pochvalu! :-) Mám jen klasický sekáček se srpovitým nožem, který byl jako příslušenství k tyčovému mixéru. Ale plánuji pořídit něco výkonnějšího. :-)

      Vymazat