neděle 1. dubna 2018

ŠPALDOVÉ MINIMAZANCE S OŘÍŠKOVOU DROBENKOU


INFORMACE


·         8 kusů
·         pečené
·         pečené na velkém plechu


SUROVINY


Těsto

·         125 ml vlažného mléka
·         1 ČL třtinového cukru
·         10 g čerstvého droždí
·         1 ČL (kvásek) + 250 g celozrnné hladké špaldové mouky
·         špetka soli
·         50 g mletého třtinového cukru
·         1 ČL vanilkového cukru
·         1 ČL strouhané citronové kůry
·         50 g vychladlého rozpuštěného másla
·         1 žloutek
·         1 vejce – na potření mazanců

Drobenka

·         20 g mandlové mouky
·         5 g rozdrcených mandlových plátků
·         30 g celozrnné hladké špaldové mouky
·         5 g mletého třtinového cukru – nemusí být
·         10 g másla


POSTUP


Do menší misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Povrch posypte 1 ČL mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Do velké mísy dejte zbytek mouky se špetkou soli, mletý cukr, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru. Poté přidejte kvásek, vychladlé rozpuštěné máslo a žloutek. Důkladně promíchejte a poté ručně vypracujte hladké těsto (dle potřeby přidejte mouku). Mísu zabalte do fólie, a těsto nechte na teplém místě kynout cca 1 hodinu do zdvojnásobení objemu. Po vykynutí těsto znovu propracujte a rozdělte na 8 dílů. Vytvarujte bochánky, které dejte na plech vystlaný pečícím papírem, a nechte ještě dalších 15 minut kynout. Poté vršky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou. Pečte cca 25 minut při 180 °C.
Na drobenku smíchejte obě mouky s rozdrcenými mandlovými plátky, mletým cukrem a máslem.


Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat