úterý 7. června 2016

Vínománie Brno 2016

            Dnes a zítra máte poslední šanci navštívit na brněnském Náměstí Svobody vinné trhy – Vínománie.






            Můžete zde ochutnat vína od 27 vinařů, ale také si dát něco dobrého k snědku či koupit si dobré koření nebo pěkné řemeslné výrobky.

            Mne, jako vždy, zaujal nejvíce právě stánek s kořením, a domů jsem samozřejmě neodešla s prázdnou.




            Z jídla jsme bohužel neochutnaly nic, protože jsme byly předtím na vynikajícím obědě ve Zlaté lodi, ze které bude ještě brzy také recenze. Jinak zde můžete ochutnat z klasických stánků, které potkáváte i na vánočních trzích, nebo stánek se sýry či sladkými dortíky a dalšími dobrotami.




            Teď ale k tomu hlavnímu. Vinné stánky otevírají v 10 hodin a končí večer kolem 22. hodiny. Jako doprovodný program vás čeká každé odpoledne vystoupení různorodých souborů nebo jednotlivců, takže se rozhodně nudit nebudete.




            Já a má festivalová parťačka jsme obešly mnoho stánků, sice jsem neměla šanci ji dohnat, ale velmi chutná vína nabízí například vinařství Veverka z Čejkovic, vynikající frizzante nabízí vinařství Rauš z Mikulova, a nejvíce nám chutnalo u vinařství Bukovský z Kobylí, které je nám i nejblíže.




            Ochutnávky probíhají tak, že zajdete k vámi oblíbenému stánku a koupíte si skleničku za cenu 40,- a poté můžete vybírat, kde se vám zrovna líbí. Ceny vzorků se pohybují většinou kolem 20-25,- za 1 dcl.








Více informací:

Webové stránky – odkaz zde
Facebookové stránky – odkaz zde
Událost na Facebooku – odkaz zde


Žádné komentáře:

Okomentovat