pátek 3. dubna 2020

FRENCH TOAST


INFORMACE


·         4 kusy
·         smaženo na lívanečníku
·         k okamžité spotřebě


SUROVINY


·         1 vejce
·         1 balíček vanilkového cukru – cca 2 ČL
·         špetka koření dle chuti – například skořice, kakao, perníkové koření apod. – já použila Aladinovo koření do kávy od Sonnentor
·         50 ml 33% smetany ke šlehání
·         cca 30 ml mléka

·         4 kusy toastového chleba


POSTUP


            V  hlubokém talíři vidličkou vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem, koření, smetanu a mléko. Poté ve směsi z obou stran namáčejte toastový chléb, aby se pořádně nasákl. Lívanečník či pánev vymažte trochou oleje a toasty smažte z obou stran dozlatova. Pozorně hlídejte, aby se nepřipálily.
            Podávejte například se zakysanou smetanou, bílým jogurtem, arašídovým máslem, přelivem z lesních plodů a banánem. Zdobte pak například mandlemi, kakaovými boby, lyofilizovanými malinami a nastrouhanou hořkou čokoládou.

Přeji dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat