INFORMACE
·
4 kusy
·
smaženo na
lívanečníku
·
k okamžité spotřebě
SUROVINY
·
1 vejce
·
1 balíček vanilkového cukru – cca 2 ČL
·
špetka koření dle chuti – například skořice,
kakao, perníkové koření apod. – já použila Aladinovo koření do kávy od
Sonnentor
·
50 ml 33% smetany ke šlehání
·
cca 30 ml mléka
·
4 kusy toastového chleba
POSTUP
V hlubokém talíři vidličkou vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem, koření, smetanu
a mléko. Poté ve směsi z obou stran namáčejte toastový chléb, aby se pořádně
nasákl. Lívanečník či pánev vymažte trochou oleje a toasty smažte z obou stran
dozlatova. Pozorně hlídejte, aby se nepřipálily.
Podávejte například se zakysanou smetanou, bílým
jogurtem, arašídovým máslem, přelivem z lesních plodů a banánem. Zdobte
pak například mandlemi, kakaovými boby, lyofilizovanými malinami a nastrouhanou
hořkou čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat