Friday, December 30, 2016

Madlenky


INFORMACE


·         cca 45 kusů – dle formiček
·         pečené
·         nejlepší jsou čerstvé – skladujte v chladu v uzavřené nádobě – ne v lednici


SUROVINY


·         máslo – 100 g
·         vejce – 2 kusy
·         kokosový cukr – 100 g – nebo jiné sladidlo dle chuti
·         citronová kůra – 1 PL
·         celozrnná hladká mouka – 100 g
·         prášek do pečiva – 1 ČL
·         mleté mandle – 1 PL


POSTUP


Rozpusťte máslo a nechte jej vychladnout, aby nebylo příliš horké. Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte citronovou kůru. Nakonec střídavě přidávejte mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a vlažné máslo. Těsto nechte 20 minut odpočinout. Mezitím důkladně vymažte cca 50 formiček máslem. Poté těsto po lžičkách dávejte do formiček, ať jsou téměř plné, ale nepřevyšují okraje, mohly by vytéct. Pečte cca 10 minut při 180 °C do zezlátnutí. Po upečení můžete z formiček ihned vyklopit, jde to velmi lehce, pokud jste dobře vymazali. Hotové madlenky můžete posypat například sušeným mlékem, kakaem či skořicí. Nejlepší jsou čerstvé a ještě teplé, vydrží však lahodné několik dnů.




Přeji dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment