INFORMACE
·
cca 45
kusů – dle formiček
·
pečené
·
nejlepší
jsou čerstvé – skladujte v chladu v uzavřené nádobě – ne v lednici
SUROVINY
·
máslo –
100 g
·
vejce – 2 kusy
·
kokosový
cukr – 100 g – nebo jiné sladidlo dle chuti
·
citronová
kůra – 1 PL
·
celozrnná
hladká mouka – 100 g
·
prášek do
pečiva – 1 ČL
·
mleté
mandle – 1 PL
POSTUP
Rozpusťte máslo
a nechte jej vychladnout, aby nebylo příliš horké. Vyšlehejte vejce s cukrem a
přidejte citronovou kůru. Nakonec střídavě přidávejte mouku s práškem do pečiva
a mletými mandlemi a vlažné máslo. Těsto nechte 20 minut odpočinout. Mezitím
důkladně vymažte cca 50 formiček máslem. Poté těsto po lžičkách dávejte do
formiček, ať jsou téměř plné, ale nepřevyšují okraje, mohly by vytéct. Pečte
cca 10 minut při 180 °C do zezlátnutí. Po upečení můžete z formiček ihned
vyklopit, jde to velmi lehce, pokud jste dobře vymazali. Hotové madlenky můžete
posypat například sušeným mlékem, kakaem či skořicí. Nejlepší jsou čerstvé a
ještě teplé, vydrží však lahodné několik dnů.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat