INFORMACE
- počet kusů dle tvarů – mně vyšly
2 plechy
- pečené
- skladujte v chladu v uzavřené
nádobě – ne v lednici
SUROVINY
- žitná mouka – 225 g
- sypké sladidlo dle chuti – 50 g
- vejce – 1 kus + 1 kus na
potření
- máslo – 50 g
- jedlá soda – 1 ČL
- perníkové koření – 1 ČL
- med – 3 PL
POSTUP
Smíchejte mouku,
sladidlo, vejce, máslo, sodu, perníkové koření a med. Vypracujte hladké těsto,
dle potřeby přidejte trochu mouky, a nechte do druhého dne v chladu odpočinout.
Druhý den vyválejte těsto asi 3 mm vysoké a vykrajujte vánoční tvary. Perníčky
pak vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte rozšlehaným vejcem a
pečte cca 6-7 minut při 180 °C. Po vychladnutí můžete zdobit. Perníčky jsou
ihned měkké, takže nemusíte čekat a můžete se do nich hned pustit. J
Přeji dobrou chuť!
Fajn recept, uložím si ho a snad na něj někdy přijde řada. Mám totiž perníčky ráda v jakémkoliv ročním období.
OdpovědětVymazatJak říkáte, perníčky jsou dobré kdykoliv. :-)
Vymazat