středa 10. července 2019

TAGLIATELLE S LOSOSOVÝMI KOUSKY A SMETANOVOU OMÁČKOU


INFORMACE


·                2-3 porce


SUROVINY


·                cca 250 g těstovin – tagliatelle

Smetanová omáčka

·                50 g másla
·                250 ml smetany ke šlehání
·                šťáva z ½ citronu
·                2 žloutky
·                2 ČL rýžové mouky
·                špetka soli
·                špetka pepře
·                špetka majoránky
·                špetka strouhaného muškátového oříšku
·                50 ml mléka

Losos

·         cca 300 g lososa – ideálně bez kůže
·         cca 2 PL rýžové mouky
·         špetka soli
·         špetka pepře
·         špetka majoránky

·         olej – na smažení


POSTUP


Nejprve uvařte těstoviny (dle návodu na obalu).
Poté připravte smetanovou omáčku – v hrnci rozpusťte máslo a poté přidejte smetanu ke šlehání. Dále přidejte šťávu z citronu, rozšlehané žloutky a rýžovou mouku. Přiveďte k varu a okořeňte - solí, pepřem, majoránkou a strouhaným muškátovým oříškem. Dle potřeby můžete zředit mlékem.
Nakonec připravte lososové kousky – lososa zbavte kůže a nakrájejte na menší kousky. Ty obalte ve směsi z rýžové mouky, soli, pepře a majoránky. Kousky smažte na troše oleje ze všech stran dozlatova.
Hotový pokrm dozdobte růžovým pepřem.

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat