INFORMACE
·
2-3
porce
SUROVINY
·
cca 250
g těstovin – tagliatelle
Smetanová omáčka
·
50 g másla
·
250 ml smetany ke šlehání
·
šťáva z ½ citronu
·
2 žloutky
·
2 ČL rýžové mouky
·
špetka soli
·
špetka pepře
·
špetka majoránky
·
špetka strouhaného muškátového oříšku
·
50 ml mléka
Losos
·
cca 300 g lososa – ideálně bez kůže
·
cca 2 PL rýžové mouky
·
špetka soli
·
špetka pepře
·
špetka majoránky
·
olej –
na smažení
POSTUP
Nejprve uvařte těstoviny (dle návodu na obalu).
Poté připravte smetanovou omáčku – v hrnci rozpusťte
máslo a poté přidejte smetanu ke šlehání. Dále přidejte šťávu z citronu,
rozšlehané žloutky a rýžovou mouku. Přiveďte k varu a okořeňte - solí, pepřem, majoránkou
a strouhaným muškátovým oříškem. Dle potřeby můžete zředit mlékem.
Nakonec připravte lososové kousky – lososa zbavte kůže
a nakrájejte na menší kousky. Ty obalte ve směsi z rýžové mouky, soli, pepře a
majoránky. Kousky smažte na troše oleje ze všech stran dozlatova.
Hotový pokrm dozdobte růžovým pepřem.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat